WooCommerce (WordPress)

Type platform: Open Source Platform
Voor wie: van klein tot grote onderneming
Inclusief hosting: nee
Moeilijkheidsgraad: zeer gebruiksvriendelijk
Kenmerkend: Scoort hoog op SEO vanwege zijn snelheid en indrukwekkende blog opties

WooCommerce is een webwinkel plugin voor WordPress. Heb je al een website op WordPress, dan kan de plugin toegevoegd worden en heb je een webshop op WooCommerce. Wanneer je dit niet hebt, dan installeren we dus eerst WordPress. Zo’n 28% van alle online stores draaien op WooCommerce. (bron Builtwith) WooCommerce is net als Magento een gratis Open Source platform, uiteraard heb je vervolgens wel betaalde opties om jouw webshop te bouwen. Maar die bedragen zijn meestal eenmalig en zeker niet schrikbarend hoog. Je kunt met de beschikbare plugins een hoop creëren. De thema’s van WooCommerce zijn ook heel eenvoudig te implementeren en zijn vaak ook helemaal niet prijzig.

  • Wat je ook wilt verkopen, of het nou producten, diensten, software etc. dat maakt met WooCommerce niets uit.
  • Met honderden gratis en betaalde extensies kun je jouw shop compleet laten bouwen zoals jij dat wilt en jouw klanten nodig hebben.
  • Net als Magento is WooCommerce enorm schaalbaar en flexibel en kan dus perfect meegroeien met jouw shop.
  • Daarnaast is WooCommerce al standaard responsive en zo is jouw webshop dus op elk apparaat perfect te gebruiken.

Wanneer kies je nou voor WooCommerce? Eigenlijk is dat puur een kwestie van smaak en dien je goed voor jezelf te bedenken, wat heb ik nodig voor mijn webshop en nog belangrijker, wat hebben mijn klanten nodig om mijn product of dienst te kunnen kopen? Heb ik een platform nodig dat met mij meegroeit, ga ik binnen Nederland verkopen of misschien zelfs wel internationaal, ga ik veel bloggen of ga ik juist voornamelijk veel verschillende maten, soorten en kleuren producten aanbieden. Dat is allemaal van groot belang bij het kiezen van het juiste platform. Wil je een gedegen advies wat voor jou een geschikt platform is, dan helpen wij jou daar graag bij.