Van Magento 1 naar 2.

Van Magento 1 naar 2 wat houdt dit nou voor jou in?

“Het einde van Magento 1 is nabij!” Zo, die klinkt lekker dramatisch he? Gaat het nu dan eindelijk echt gebeuren? Dit roepen ze toch al een tijdje? Ik zal je er wat meer over vertellen.Allereerst, MOET je over naar Magento 2? Daar kan ik duidelijk over zijn, NEE! Nee? Maar ze stoppen er toch mee? Laten we even naar de feiten kijken. In juni 2020 stopt de ondersteuning voor Magento 1. Dus het is niet zo dat je website dan weg is, of dat deze helemaal niet meer werkende is.

Kun je jouw webshop nog wel gebruiken wanneer je niet kiest voor Magento 2? Ja, in theorie zou dat kunnen. Ik adviseer je alleen om dat niet te doen. Dat de ondersteuning stopt heeft als effect dat er geen veiligheidsupdates meer volgen. Dus eventuele bugs worden niet meer verholpen. De veiligheid van jouw webshop is dan niet meer optimaal. Gemiddeld voert Magento 2 grote updates per jaar uit. Hierin is de veiligheid en het oplossen van eventuele bugs dus een groot aspect. Ga je niet over naar Magento 2, dan ervaar je steeds vaker dat jouw webshop vastloopt of storingen geeft. Dat alleen al lijkt mij reden genoeg om naar Magento 2 over te stappen. Maar er zijn ook een hoop verbeteringen aangebracht door Magento waaronder:

  • de laadtijd, deze is veel sneller geworden
  • het installeren van extensies gaat veel sneller en gemakkelijker
  • Magento 2 is veel beter in de support van SEO
  • de check-out; deze is zodanig verbeterd dat de klanten veel gemakkelijker kunnen afrekenen. Een goede ervaring in de check-out resulteert in een tevreden klant. Of terwijl, een tevreden klant is vaak ook een terugkerende klant. En dat is uiteindelijk het doel nietwaar?

En zo zijn er nog meer verbetering die zijn doorgevoerd in Magento 2. Maar ik zal ze hier niet allemaal stuk voor stuk benoemen. Neem gewoon even een kijkje op onze website onder het kopje “Magento 2” daar staat nog veel meer uitgelegd.

Ik gooi er even wat wist-je-datjes in:

Wist je dat: het zelfs zo is dat de upgrade zoveel verbetering aanbrengt, dat jouw shop een flinke groei kan doormaken.

Wist je dat: het bedrijf a little lovely company met maar liefst 133% in groei gestegen na de upgrade van Magento 1 naar 2. (bron Magento.com)

Wist je dat: andere Magento 2 shops een verlaging in hun bounce rate van 45% (klanten die maar 1 pagina op jouw website bekeken hebben en direct weer weggaan.)

Wist je dat: de mobiele conversies zo’n 20% kunnen stijgen doordat Magento hard heeft gewerkt aan het nog mobielvriendelijker (responsive) maken van Magento 2.

Ik heb zelf een aantal klanten gesproken die Magento 1 gebruiken en momenteel tegen bepaalde irritaties aanlopen zoals de tragere laadtijd en de moeilijkheidsgraad van Magento om dit zelf te gebruiken of kleine aanpassingen door te voeren. Dit is echt drastisch verbeterd. Magento heeft enorm hard gewerkt aan onder andere deze punten en daardoor merk je direct dat Magento 2 niet meer te vergelijken is met Magento 1. Het heeft niet voor niets de bijnaam “the leader” maar na de verbeteringen in 2 is dat nog meer van toepassing.

Dat klinkt allemaal leuk en aardig natuurlijk. Maar je wilt vast weten wat dit grapje allemaal gaat kosten en hoe wij dit voor jou kunnen doen, kan ik mij zo voorstellen. Want je hebt vast ook al wat schrikbarende prijzen voorbij zien komen. Maar nu wil het toeval dat wij ook niet van dure grapjes houden, dus over die prijs hoef jij je bij ons geen zorgen te maken. En onze gecertificeerde developers doen niet anders dan het bouwen van webshops, websites alsook de upgrade van Magento 1 naar 2, dus over de kwaliteit en kundigheid hoef jij je ook geen zorgen te maken. Wat ik je eigenlijk gewoon probeer te zeggen is dat je je helemaal geen zorgen hoeft te maken en dat wij jou gewoon kunnen helpen aan een fantastisch werkende Magento 2 webshop. Dus hop, uit die stoel, of blijf gewoon zitten, dat mag natuurlijk ook, en pak die telefoon!

Of stuur ons gerust een mailtje, maar je weet wat ze zeggen: een beller is altijd sneller (voor je het weet is het juni 2020 ? .)